Zijat Mušić (SDA): Sramim se pojedinaca iz moje stranke koji su krali na izborima u Mostaru

“Ovo su radili pojedinci i vjerujte da se ja stidim onoga što su radili. Ovdje je razotkriven pokušaj razbijanja jedinstva naroda i podrške SDA u Drežnici od pojedinaca iz Gradske SDA i koalicionih partnera. U Drežnici to nikad nije moglo niti će proći”, kazao je Mušić.

Pojašnjava kako su odgovorni birački odbori, ali i napominje da je neko stajao iza njih sve vrijeme i da ovo sve nije moglo biti samo od sebe, nego je to sve netko planski radio.

“Ograđujem se od svih pojedinaca u SDA koji su uključeni u izborne prevare”, kaže Mušić.

Dodaje kako ovo više nije rekla-kazala, nego dokazana i argumentovana prevara za koju odgovorni moraju biti kažnjeni jer bahatost koju su pokazali, kako naglašava, nema granica.

Zbog toga on ne očekuje ni da podnesu ostavke iz moralnih razloga, što bi bilo za cijeli svijet sasvim normalno, jer kako naglašava da su morala imali, ovo ne bi ni po koju cijenu radili.

“Kad su prevare ustanovljene, da odgovorni imaju morala sami sebi bi izrekli sankcije, a šta će oni uraditi, ja stvarno ne znam. Ali ne mogu biti da ne postavim pitanje kako će pošteno i za narod raditi vijećnik koji je dobio mandat na krađu, zatečen sam”, iskreno će Mušić.

Tvrdi kako će ova situacija u Mostaru imati daleko šire razmjere, jer rezultati izbora koji su se čekali 12 godina na kraju nisu bili volja građana nego brojača što je nedopustivo.

Očekujem sankcije i zabranu bavljenja politikom svima koji su učestvovali u izbornim prevarama. Mora se na ovom primjeru presjeći jer kako ćemo dočekati naredne izbore ako ovo prođe nekažnjeno i kako će građani vjerovati u izbore ikada više”, zaključio je Mušić.

Ističe kako se odavno zalaže za izmjenu Izbornog zakona, koji će garantovati provođenje volje građana a ne brojača bez ikakvih kalkulacija, što je osnovni odraz prave demokratije.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.