Željeznička stanica Drežnica jedinstven primjer u BiH

Željeznička stanica Drežnica smještena na sredini puta između Jablanice i Mostara, sa druge strane magistralnog puta M17, jedinstveni je primjer na prugama u Bosni i Hercegovini…

Željeznička stanica Drežnica smještena na sredini puta između Jablanice i Mostara, sa druge strane magistralnog puta M17, jedinstveni je primjer na prugama u Bosni i Hercegovini.

Jer, svako onaj ko želi do ili sa željezničke stanice Drežnica ima samo dvije opcije: splavom preko jezera Salakovac ili pet kilometara pješačenja prugom sa sjeverne strane, od Stare Drežnice.

Kako trenutno zbog remonta pruge koja traje na Bradini i tunelu Ivan od 5. oktobra prošle godine ne prometuju putnički vozovi, već samo teretni i to uglavnom noću, gotovo jedino prevozno sredstvo za željezničare, ali i mjesno stanovništvo je splav preko jezera Salakovac.

Splavom se prebacuje sve, od ljudi – posjetilaca, namirnica, namještaja pa čak i građevinskog materijala za obnovu ili izgradnju novih kuća. Preko jezera zaputila se i ekipa Anadolu Agency (AA).

Željeznička stanica Drežnica jedinstven primjer u BiH: Sa voza do puta ili splavom ili pet kilometara pješiceComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.