Jaka poruka Recepa Tayyipa Erdogana: Od sada ćemo štititi našu bošnjačku braću na mnogo drugačiji način!

Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Republike Turske, obratio se prisutnima na prijemu nevladinih organizacija iz BiH i sa Balkana.

Na početku svog izlaganja, Erdogan se prisjetio Hasana Čengića, jednog od bližih saradnika Alije Izetbegovića i jednog od osnivača SDA, kao i Muamera Zukorlića, akademika i nekadašnjeg muftije, koji su preminuli u prethodna dva dana, piše turski Hurriyet.

“Hasan Čengić je bio istinski heroj koji je Aliji služio kao pratilac i podrška na putu i cijeli svoj život je posvetio Bosni i Hercegovini. Neka je Uzvišeni Allah zadovoljan njime i da mu podari sve najbolje na budućem svijetu! Hvala vam, braćo iz BiH, što ste danas došli ovdje. Želim s vama podijeliti nekoliko razmišljanja”, rekao je na početku izlaganja Tayyip Erdogan.

“Danas u Turskoj imamo gotovo dva miliona ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine, u svim dijelovima naše zemlje.

Erdogan je rekao kako BiH zauzima posebno mjesto u srcima Turaka, te da je obaveza i zadaća Turske da stane uz narod Bosne i Hercegovine.

“Turski narod ima obavezu da stane uz Bosnu i Hercegovini, uvijek, bez obzira na okolnosti. Nezamislivo bi bilo da Turska okrene leđa BiH. Uprkos svim zlim silama, nastavljamo raditi za dobrobit cijele BiH i Balkana”, a onda je nastavio:

“Od sada ćemo štititi našu bošnjačku braću na mnogo drugačiji način. Želimo da Balkan postane otok stabilnosti u srcu Europe, da se razvija i ekonomski jača. Ne želimo da se Bosna i Hercegovina pretvori u arenu borbe za one koji se s ovim dijelom Evrope obračunavaju”, rekao je Erdogan.

“Turska definitivno neće dopustiti da BiH ponovo proživi bol i srahote kao devedesetih godina”, rekao je Erdogan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.