Drežnica je lijepa a ovakvi primjeri je čine jos ljepšom!

Ljubav prema domovini se pokazuje na razne načine, a jedan od njih je nastojanje da svoju životnu sredinu učinimo čistijom i samim time ljepšom. Udruženje građana Centar za turizam, sport i mlade – „Visit Drežnica“ organizovalo je danas akciju čišćenja i uređenja Novog naselja u Drežnici, čime su pokazali koliko im je stalo i koliko zaista vole mjesto u kojem žive.

U akciji su učestvovali kako članovi tako i mještani iz Donje Drežnice koji su samoinicijativno se priključli akciji. Tokom ove akcije izvršeno je čišćenje uz mjesnu zajednicu, ambulantu, poštu, školu te prostor oko memorijalnog centra “Drežnica” gdje će se održati program obilježavanja – dan šehida Drežnice.

Mladi ljudi, koji su samoinicijativno održali ovu akciju, dali su svoj doprinos u očuvanju ljepote ovoga kraja i razvoju ekološke svijesti. Ovo je njihova prva akcija, ali sigurno ne i posljednja. U skorijoj budućnosti će se također održavati razne akcije poput ove i drugih društveno korisnih aktivnosti. Drežnica je lijepa, a ovakvi primjeri je čine još ljepšom.