Dan šehida Drežnice obilježen u Memorijalnom centru

I ove je kao i svake prethodne U Meorijalnom centru „Drežnica“ i ove godine je 29. jula prigodnim vjerskim programom obilježen Dan šehida Drežnice, čime su evocirane uspomene na mladost i svakog šehida koji je ugradio svoj život u temelje Bosne i Hercegovine u periodu 1992-1995 godine.

Na samom početku programa imami su proučili dijelove Kur’ana i predali hatma-dovu pred duše šehida. Poruke o značaju ovoga datuma za Drežnicu, njene mještane, kao za grad Mostar i državu Bosnu i Hercegovinu uputio je Eldis ef. Balić.

“Poruka i amanet koji su nam šehidi ostavili širom naše domovine jeste da budemo dostojni njihove žrtve i onoga šta su oni bili. Oni su živjeli za ovo što mi danas imamo – za slobodu, za mir, za domovinu. To nikada ne smijemo zaboraviti.” – poručio je ef. Balić

Na kraju programa predstavnici boračkih udruženja su uz učenje fatihe položili cvijeće na spomen ploču na kojoj je uklesano 66 imena, šehida, sa područja Drežnice.

Obilježavanju Dana šehida Drežnice ove godine prisustvovao je ograničen broj osoba, poštujući i pridržavajući se uputa nadležnih institucija zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 u našoj zemlji.

Izvor: medzlismostar.ba

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.